Συνελήφθη έμπιστος του Τραμπ για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ

Ο Ρότζερ Στόουν, στενός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ επί μακρόν, συνελήφθη σήμερα στη Φλόριντα στο πλαίσιο της πολύκροτης έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ 2016.

Ο συλληφθείς θα εμφανιστεί αργότερα ενώπιον του δικαστηρίου, αφού κατηγορείται για παρακώλυση, παρεμπόδιση και ψευδείς δηλώσεις μετά την έρευνα της επιτροπής Μιούλερ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το καλοκαίρι του 2016 ο Στόουν μίλησε με ανώτερους αξιωματούχους της προεδρικής εκστρατείας σχετικά με τα WikiLeaks και πληροφορίες που μπορεί να είχε και που θα έβλαπταν την εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Επίσης, αναφέρεται πως τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ο επικεφαλής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, «πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου αλλά δεν δημοσίευσε κανένα νέο υλικό σχετικά με την εκστρατεία της Κλίντον.

»Λίγο αργότερα, ο Στόουν έλαβε ένα email από τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της καμπάνιας του Tramp, για να ρωτήσει σχετικά με το καθεστώς των μελλοντικών αποκαλύψεων από τα [WikiLeaks]. Ο Στόουν απάντησε ότι ο επικεφαλής του Wikileaks “ανησυχούσε σοβαρά για την ασφάλεια”».

Ύστερα τα «WikiLeaks απελευθέρωσαν το πρώτο κομμάτι των e-mail που κλάπηκαν από τον πρόεδρο της εκστρατείας της Κλίντον [Τζον Ποντέστα]».

Το κατηγορητήριο σημειώνει πως «λίγο μετά την αποκάλυψη [των WikiLeaks], συνεργάτης υψηλού επιπέδου της καμπάνιας Τραμπ έστειλε ένα μήνυμα στον Στόουν που έγραφε «μπράβο». Σε επόμενες συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους της εκστρατείας Τραμπ, ο Στόουν ισχυρίστηκε ότι είχε προβλέψει σωστά την έκδοση της 7ης Οκτωβρίου 2016».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί